Tijd voor de up-date!
Door: XinYi
18 Januari 2011 | China, Lanzhou
Tijd voor de up-date!
De reis naar Beijing ging voorspoedig al valt het ons wel zwaar omdat slapen niet lukt. Yuhua slaapt nog wel een paar uurtjes. Het is -6 en voelt erg koud door de wind. Na de overnachting vliegen we op zaterdag door naar Gansu.
16 januari
Na weer een nacht wakker te hebben gelegen vliegen we door naar Lanzhou in de provincie Gansu.
De vlucht verloopt soepel en na 2 en een 1/2 uur vliegen zijn we er.
De gids staat ons al op te wachten en meld dat de kinderen in het hotel op ons zitten te wachten. Eerst moeten we nog een uur met de bus naar de stad rijden.
Het vliegveld ligt in een bergachtig gebied op de uitlopers van de Gobi woestijn.
Het is -12, windstil en de zon schijnt. toch voelt het niet erg koud aan. de (tol)weg is een goede weg maar er naast is het armoe troef.
Aangekomen bij het hotel krijgen we een kwartier de tijd om de koffers op de kamer te zetten en we moeten ons melden op de tweede verdieping voor de overdracht. We zitten op de 12de verdieping. Met de twee andere gezinnen verzamelen we bij de lift om samen naar beneden te gaan.
En dan gebeurt het volgende:
De liftjes in het hotel zijn erg klein. We moeten ons over twee liftjes verdelen. Peter stapt met YuHua in de éne lift en ik tegelijkertijd met Zhi en Lejanne in de andere lift.
Het liftje van mij stopt nog een keer onderweg. Als we daarna op de tweeede etage beland zijn en we uit de lift stappen staat tot onze grote verbazing Peter daar met XinYi op zijn arm en YuHua ernaast.
Verder was er niemand te bekennen.Hoe was dat mogelijk?
Toen Peter en YuHua uit hun lift waren gestapt stond XinYi ze al op te wachten samen met twee nanny's van het tehuis.
De nanny's herkenden Peter van de foto's die we XinYi hadden opgestuurd. Ze vertelden hem:
Dit is je dochter. "We hebben grote haast, kunnen niet blijven" en stapten in de lift waar Peter uit kwam en waren verdwenen.
Enkele tellen later kwamen wij dus uit de andere lift en troffen Peter nog helemaal beduusd aan.
Er zijn allerlei manieren om een kind over te dragen maar deze variant hebben wij nog nooit voorbij zien komen.
XinYi leek er allemaal niet zo van onder de indruk te zijn. Vond het allemaal wel gezellig al die belangstelling van ons.
Later spraken we onze lokale gids LiLi. Er konden geen vragen gesteld worden.
We moesten gelijk de stad in om pasfoto's te maken en een familiefoto. Pas om 21.30 waren we terug in het hotel.
Moesten we nog haasten om snel wat te kunnen eten. Helaas werd het eten ook nog een langdurige kwestie en zo werd het 23.30 uur voordat we terug op de kamer waren.
Onze koffers stonden er nog precies zo als om 16:00 uur in de middag.
Eerst maar de kinderen op bed gelegd en alle administratie vooor de volgende ochtend op orde gebracht.
Om 8.30 uur zou het busje al weer voorrijden om naar Civil affairs te gaan.
17 januari
Vannacht toch wel 3a 4 uur kunnen slapen. XinYi sliep de hele nacht.
Alleen Peter was in de nacht flink ziek geworden en tobte de nacht door. Maar om 8.30 uur zitten we opgepoetst in het busje. We zijn al snel bij Civil affairs en daar gaan we het officieele gedeelte van de procedure beginnen. We zijn maar met drie gezinnen maar onze begeleidster weet er toch een enorme administratieve chaos van te maken. En zo verstrijken de uren. Om 13.00 uur zijn we nog niet klaar maar LiLi moet nu echt weg en morgen komt de rest wel.
Om 13.00 uur zijn we op de terugweg. Behoorlijk uitgeblust. Op civil affairs was geen drinken te verkrijgen o.i.d. Dus na even bekomen zijn we naar de supermarkt gegaan, d,w.z. zonder Peter. hij is de hele dag hondsberoerd gebleven en is in de middag terug naar bed gegaan. Ondertussen is het avond en zit er geen verbetering in.Dit is wel heel sneu natuurlijk. hoop echt dat dit morgen verbetert.
Maar nu wat meer over XinYi: Ze is een popje om te zien. haar haren zijn inmiddels tot over de oren gegroeid.
Ze is licht getint. Draagt maat 80/86 en heeft schoenmaat 18. Is zelf ong. 84 cm Ik moet Zhi haar groeicurve er nog eens op nakijken maar ik denk dat ze daar nog onder zit.
Ze is heel vrolijk en open. Kan zich prima zelf vermaken. Ze is zindelijk dag en nacht maar krijgt tot haar ongenoegen toch een pamper aan en dat is dan al een keer een uitkomst gebleken dus de pamper houden we er toch nog even bij. Verder praat ze volop Chinees. Kan het goed vinden met de andere jongentjes die tegelijk met haar uit hetzelfde tehuis komen.
Was gelijk te merken dat ze elkaar goed kenden.
XinYi heeft toch niet in een pleeggezin gezeten. Maar tweeeenhalf jaar in hetzelfde kindertehuis.
Dit tehuis wordt volledig afgeschermd en mag helaas niet bezocht worden. Ook de nanny's krijgen we niet te spreken.
Dit zijn de feiten waar het mee zullen moeten doen.........
XinYi had bij de overdracht twee splitbroeken aan en drie truien, dat is niet veel voor Chinese begrippen.
Grappig detail was het Snoopy mondmasker wat ze bij zich droeg. Lanzhou hoort bij de smerigste steden ter wereld qua luchtkwaliteit.
En wat vinden Zhi en Yuhua van dit alles: Zhi geniet vollop, moet wel nog wennen aan het tijdverschil en vindt vliegen echt heel saai.
Past zich soepel aan aan alle voorkomende situaties. Yuhua heeft het daar wat moeilijker mee. Heeft graag duidelijkheid en een ritme, op tijd eten en drinken.
Maar beiden zijn fijn reisgezelschap.
Tot zover,
Liefs, Peter,Jeanette, Zhi, YuHua en XinYi.
17 Januari 2011 - 17:40
Karin,Marcel + Fenna:
Jeetje, wat een verhaal ! En wat een bijzondere manier om je lang verwachtte dochter in je armen te kunnen sluiten !
Ik heb net alles voorgelezen aan Fenna en moet eerlijk zeggen dat de woorden even wat moeilijker kwamen op dat moment. Het brengt heel wat herinneringen boven !
Hopelijk hebben jullie snel tijd om ook wat foto's te pklaatsen van XinJi met haar lange(re) haar ! Ben ZO nieuwsgierig!
Dikke kusss van Karin -
17 Januari 2011 - 17:56
Patricia:
Zo, dat was even wat. Hierop kon je je niet voorbereiden. Wat een verrassing als je uit de lift stapt. Deze optie moeten wij dus ook nog meenemen. Wat fijn dat Xinyi het tot dusver allemaal wel geschikt vindt. Hopelijk is Peter snel opgeknapt en kan hij ook gaan genieten.
Nou, veel plezier nog en wij wachten met heel veel nieuwsgierigheid op een foto van Xinyi en haar zusjes.
Liefs, Jean-Paul, Patricia, Bibi en Mika
xxxx -
17 Januari 2011 - 18:12
Marlou,Igor En MaJin:
Dat is nog sneller dan snel. Niet alleen een dag eerder, maar gelijk je dochter aantreffen in de armen van een zeer overrompelde vader, moet erg apart zijn. Wel fijn dat XinYi het allemaal wel als gezellig heeft ervaren.
Vervelend dat Peter zich niet goed voelt. Hoopt dat hij snel opknapt. Natuurlijk zijn we ook erg benieuwd naar de foto's van XinYi.
Groetjes Marlou, Igor en MaJin
PS Die pony staat Zhi erg leuk
17 Januari 2011 - 18:23
Margreet:
Wat een verhaal zeg, niet te geloven, hier is je dochter en we vertrekken weer, dat is toch haast niet te vertellen!! maar goed, ze is er !!, jullie lang verwachte dochter, hopelijk gaat de laatste papieren rompslomp een beetje normaal, zodat jullie je tijd heerlijk kunnen besteden.
Jeanette: niet te veel shoppen he!!
groeten van jaap margreet Suze en Meike -
17 Januari 2011 - 18:23
Hanna:
Lieve allemaal,
Zo, dat is me het verhaaltje wel zeg !!!
Zelf ben ik al moe, enkel door dit verslag te lezen, echt onvoorstelbaar dit moet je toch eerst aan den lijve ondervinden.
Maar lieve mensen het is meer dan de moeite waard hè en ook wij willen jullie hierbij onze hartelijke gelukswensen sturen , we hopen dat jullie een goede nacht zullen hebben.
Peter, voor jouw een spoedig herstel man !
Alle goeds, met liefs van Kees en mij uut Stalland.
17 Januari 2011 - 18:51
Leen En Betsy:
Nou blijkbaar kunnen ze in die liftjes toveren!! Wat sneu dat Peter zo beroerd is en wat fijn dat de eerste contacten met XinYi losjes verlopen!!
Peter, beterschap en meiden: hou je taai!!!!! -
17 Januari 2011 - 19:13
Janet:
Wauw wat een bizar verhaal, bijna niet te geloven. Fantastisch in ieder geval dat jullie nu je dochter en zusje bij je hebben. We zijn natuurlijk erg benieuwd naar foto's ;-)
Hopelijk knapt Peter snel op en we blijven jullie natuurlijk volgen.
groetjes, Marco & Janet,
Madelief-Merijn-Fiene
17 Januari 2011 - 19:40
Frank Tanja + Kids:
We hebben het verhaal met ongeloof gelezen. Wat een ervaring. Dit verwacht je niet maar kan achteraf gezien zeker als zeer bijzonder worden beschouwd. Geniet er maar van!
Peter beterschap!
Zijn er al foto's?
Frank, Tanja, Kiki en Paseka -
17 Januari 2011 - 20:02
Anneke Zwaal:
Het is bijna niet te geloven, als je dit leest. Maar.....ze is bij jullie. Wat fijn dat de eerste contacten zo goed gaan. Geniet er van ondanks dat het zo druk is met alle geregel. Wat jammer dat Peter ziek is. Hopenlijk knapt hij snel op.
We volgen jullie met spanning.
Groetjes Erik, Anneke, Michaël,Axumite Zwaal -
17 Januari 2011 - 20:29
Miranda:
Wat een verhaal zeg! Het is eigenlijk niet te geloven. Maar fijn dat ze nu bij jullie is en dat het goed met haar gaat. Nu maar hopen dat Peter ook snel is opgeknapt en dat jullie kunnen genieten van de reis.
We blijven jullie volgen!!
Groetjes Gert, Miranda, Iris en Fleur -
17 Januari 2011 - 20:31
Francien:
Wat een spannend verhaal een hele belevenis.We hebben het in één adem gelezen. Dus van harte gefeliciteerd met jullie dochter en zusje. Vervelend dat Peter ziek is .
Beterschap en zien uit naar de volgende mail
Gr Rien en Francien -
17 Januari 2011 - 20:32
Corina:
Hoi hoi,
Wat een belevenis, maar ze is nu gelukkig bij jullie. Ik hoop dat jullie vannacht allemaal even lekker bij kunnen tanken, en dat Peter snel weer op de been is. Hardstikke leuk om jullie te volgen, laat het morgen aan de meiden zien, kunnen ze ook een berichtje typen voor Zhi en Yuhua
Groetjes uit de Poppenoordweg -
17 Januari 2011 - 20:37
Luc, Wilma En Kids:
Hoi grote familie ;
Proficiat met de komst van XinYi in jullie midden. Met verbazing hebben we jullie bericht gelezen . Grappig dat Peter direct herkend werd!!! Hoe bestaat het ; Herkende XinYi Peter ook gelijk????? Ik had het gezicht van Peter en later van jou, Jeanette, wel willen zien!!!! Eigenlijk absurd dat het zo snel en op deze manier ging. Maar wat fijn dat XinYi zo goed reageerde op deze snelle overdracht. Waarschijnlijk ook omdat Zhi en Yuhua erbij waren.
Wat balen dat Peter zo ziek geworden is. Hopelijk een spoedig herstel en dat het daar bij blijft voor iedereen.
Jammer dat je helemaal niets kunt vragen over XinYi en haar kindertehuisperiode.
We hopen dat LiLi haar werk goed afmaakt en dat alles goed verloopt.
Nu genieten en wennen aan elkaar en heel leuk dat wij met jullie van afstand alles mee kunnen beleven.
Het ga jullie goed in Lanzhou !!!!!
veel groetjes van Yanne-Li, Cheng, Luc en Wilma -
17 Januari 2011 - 21:05
Fam. Roggeband:
Peter heel veel beterschap en dat je maar snel op mag knappen! Geniet voor zover het lukt, allemaal van elkaar en dat er snel wat meer rust mag komen in allerlei dingen.
Veel knuffels uit Tholen -
17 Januari 2011 - 21:38
Mieke:
Op de eerste plaats, van harte gefeliciteerd met jullie schattige dochter en zusje, ziet er werkelijk heel heel lief uit.
Bewonder jullie moed en doorzettingsvermogen, alhoewel ik ook wel zie, dat het dat allemaal meer dan waard is.
Hoop dat Peter snel opknapt en dat jullie met z'n 5-en kunnen gaan genieten. lieve groetjes mieke -
17 Januari 2011 - 22:42
Karin Breure:
Gefeliciteerd! En heel veel beterschap voor Peter gewenst! -
17 Januari 2011 - 22:59
Larisa:
Wat een verhaal...maar wat heerlijk dat Xin Yi nu bij jullie is. Ik hoop dat Peter gauw weer opknapt, want voor jou is dit nu ook wel heel pittig. Fijn dat de meiden ook genieten. Hoop heel gauw een foto te zien van alle prachtige meiden. Leuk om jullie zo te volgen. Veel liefs van onze meiden en vroegen zich af of ze Xin Yi chinees konden praten. Larisa -
18 Januari 2011 - 06:41
Karel En Brandine:
Dit geloof je toch niet in deze tijd. Wat hebben jullie in korte tijd al veel te verwerken gekregen. Op deze manier je dochter krijgen, dat heb je toch nooit kunnen denken. Jammer ook dat je verders niks mag weten, en dat je het tehuis niet in mag. Maar gelukkig is alles goedgegaan en kunnen je samen aan elkaar wennen. Peter beterschap, hopelijk worden de anderen niet ziek. Ga nu maar genieten van elkaar. Veel sterkte daar.
Lieve groet van Karel en Brandine -
18 Januari 2011 - 06:47
Mariette Abma:
Ik volg jullie blog met veel plezier.
Ik hoop dat je man snel opkapt en wat geweldig dat jullie nieuwe dochter het zo goed doet.
groeten mariette ( vrienden van Luc en Marianne, doe ze maar de groeten). -
18 Januari 2011 - 07:38
Wilma :
Wat een verhaal.......het is niet te geloven, maar het belangrijkste is dat XinYi bij jullie is. Nu is het maar te hopen dat alle administratieve handelingen een beetje opschieten. We wensen jullie veel succes, Peter heel veel beterschap, en doe de groeten aan Zhi en Yuhua van mij.
Wilma, Tonny, Maarten en Willemijn. -
18 Januari 2011 - 10:50
Corrie, Rieburch:
We wensen jullie alle goeds! -
18 Januari 2011 - 10:51
Kees En Hannie:
Wat een prachtig kindje hebben jullie gekregen! Hartelijke gefeliciteerd! Hopelijk wordt ze heel gelukkig bij jullie en jullie met haar!
Wel een tegenvaller, dat Peter zich zo vervelend voelt. Van een nacht goed slapen knap je misschien wel op!
(Als ik het reisverslag goed lees, kan dat voor jullie allemaal geen kwaad, denk ik zo)
Sterkte met alle papieren rompslomp, beterschap voor Peter en geniet van elkaar!
Hartelijke groet uit een behoorlijk nat Oud-Vossemeer
18 Januari 2011 - 11:11
Karin,Marcel + Fenna:
Wauw ! Wat een ienimienie-mensje als je haar zo naast YuHua ziet staan. Maar wat een ontzettend mooi poppetje ook !!! Wéér een dochter om trots op te zijn !
18 Januari 2011 - 11:18
Esmay & Sarah:
Wat hebben we een prachtig mooi nichtje erbij, we kunnen niet wachten om ze straks te knuffelen!
Kusjes voor Zhi & YuHua. -
18 Januari 2011 - 13:21
Groep 5:
Wij hopen dat jullie het leuk hebben daar. Gaat alles goed met Xinyi en Zhi en YuHua? Wij missen jullie allemaal heeel erg!!
Zijn jullie al naar de dieren tuin geweest?
Nog heel veel plezier daar.
Heel veel groetjes van groep 5. -
18 Januari 2011 - 14:34
Malik:
hallo allemaal
gaat het goed daar en hoe gaat het met Xinyi
gr malik -
18 Januari 2011 - 15:15
WimPetraYulinLiyan:
Gefeliciteerd met jullie derde dochter! Wat een prachtig meisje!
We hopen dat Peter snel opknapt en dat jullie met z'n allen kunnen genieten van jullie tijd in het geboorteland van jullie drie meiden.
We kijken uit naar de volgende berichtjes en foto's.
Petra, Wim, Yulin en Liyan -
18 Januari 2011 - 15:56
Malik:
leuk verhaal alleen een beetje jammer van peter en zijn juliu al naar die dierentuin geweest
gr uit nederland
18 Januari 2011 - 15:58
Shay:
Lieve Zhi ik hoop dat je het leuk vind met YuHua en xinyi is ze lief geweest? Ik hoop je gauw terug te zien in februari. liefs Shay -
18 Januari 2011 - 16:12
Shivani:
is het leuk daar in china en gaat alles goed ze is wel schattig vind ik en ook leuke fotos -
18 Januari 2011 - 16:15
Shivani:
ik mis jullie heel erg
groetjes shivani xxxxxxxxxxxxxxxx -
18 Januari 2011 - 16:17
Gerda :
hai jeanette, peter en de kids,
allereerst gefeliciteerd met xinyi!!
jullie hebben lang moeten wachten, maar nu is ze bij jullie!
3 meiden wat een rijkdom!
een hele goede reis en ik volg jullie verhalen.
groetjes, gerda (collega van 3b) -
18 Januari 2011 - 16:49
Ellen:
ik mis je heel erg.
is het leuk daar.
hebben julli al vrienden????????????????
ik denk vaak aan julli wel elke dag.
ik vint Xinyi heeeeeeeeel lief.
ik heb alle fotos gezien en zo lief
Gr Ellenxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
18 Januari 2011 - 18:33
De Houkjes:
Gefeliciteerd met xinyi wat een wonderlijk verhaal. Heb alles met verbazing voorgelezen aan huib en de kids. Hopelijk is peter een beetje beter aan het worden. Nog succes met alle regeldingen en geniet van elkaar en de indrukken.
Groeten uit poortvliet -
18 Januari 2011 - 20:49
Ruud-Willie-Amea:
Heel leuk om jullie zo te volgen op jullie reis. De overdracht van Xinyi is wel een heel bijzondere!!!!! Wel jammer dat je nu weinig te weten bent gekomen over het eerste jaar van Xinyi. Maar het is wel een scheetje zeg. En wat lijkt Yuhua groot vergeleken met haar kleine zusje.
Kei mooi om jullie belevenissen te volgen. Veel succes met alle papieren rompslomp en geniet van die eerste momenten met jullie 5-en.
groetjes, Ruud-Willie-Amea. -
19 Januari 2011 - 13:13
Ellen:
zhi ik mis je xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx -
19 Januari 2011 - 13:46
Shay:
Hallo allemaal hoe gaat het. Is het leuk in China? ik heb de foto's gezien Xinyi is schattig zeg. Ze is groot geworden. Ik hoop je snel terug te zien en vertel alles wat je hebt gezien.
Liefs Shay -
19 Januari 2011 - 16:06
Kees Potters:
Hallo luitjes,
Ben in de gelegenheid om de verslagen te lezen, hetgeen wat je nu meemaakt lijkt mij niet leuk, hopelijk kun je snel terug naar huis, maar er zullen zeker formaliteiten zijn die afgehandeld moeten worden.
Hopelijk als alles achter de rug is en je thuis bent kunnen jullie samen met het gezin lekker genieten. Geniet daar waar je kunt genieten en heel veel geluk verder. Tot de volgende keer. Kees en Ilse Potters -
24 Januari 2011 - 19:37
Shay:
hallo allemaal hoe gaat het allemaal? ik heb gelezen dat Zhi koorts had gekregen dat vind heel erg jammer. Ik mis je heeeeeel erg. Ik had over je gedroomd Zhi ik dacht dat het echt was Ik hoop je snel terug te zien en ik kan niet wachten tot ik Xinyi in het echt te zien die ene foto dat Xinyi een banaan zat te eten was schattig! liefs Shay -
27 Januari 2011 - 18:12
Shay:
Hallo allemaal ik zag de foto's van de dierentuin het was vast leuk geweest in de dierentuin die leeuw zag er eng uit vind ik en was de zoogdieren lief? En ik heb gelezen dat Xinyi al nederlandse woordenn kon zeggen dat vind ik knap zeg.
de groeten Shay