Gelukkig was Peter vandaag een beetje opgeknapt,
Door: XinYi
19 Januari 2011 | China, Lanzhou
Gelukkig was Peter vandaag een beetje opgeknapt, eten ging nog niet zo, maar drinken al weer wel.
YuHua had prima geslapen, Zhi ook beter, maar voelde zich weer erg akelig toen ze op moest staan.
Met zijn allen ontbeten. Lili had voor ons een uitstapje naar het provinciaal museum geregeld.
Omdat ze nog steeds druk is met onze papieren ging ze zelf niet mee.
Wat opzich wel erg jammer was, want Gansu is niet berekend op westerlingen dus alles staat enkel in het Chinees aangekondigd of beschreven.
Het enige wat we konden lezen was: don't touch.
Onze chauffeur heeft ons gebracht, we zijn heel tevreden over hem.
We kunnen rustig op onze bankjes zitten dat hebben we wel eens anders mee gemaakt. Het verkeer is echt gekken werk.
Alleen toen we opgehaald werden van het vliegveld en we vlak bij het hotel waren nam de chauffeur door alle drukte op de weg de bocht te kort met als resultaat een gat in de zijkant van de bus.
Maar ja, we zijn in China en een kleinigheidje hou je altijd.
Dan verder over het museum.
Daar ging het er nog al officieel aan toe, met veel security, paspoort controle?, kaugom moest uit je mond, onze tassen door een scan apparaat, wij door een scanpoortje en we moesten een slok nemen van ons eigen flesje limonade. We gingen alleen de lucht niet in.
Het museum ging over de oudheid van de provincie Gansu en was voor iedereen leuk.
Er zijn hier nl. veel resten gevonden van préhistorische dieren en die stonden allemaal in grote zalen opgesteld.
Om 13:00 waren we terug in het hotel.
Peter en XinYi gingen even een siësta houden, en om 16:00 hebben we de omgeving van het hotel een beetje verkent.
Op de terug weg zijn we in een Kantonees restaurant gaan eten maar dat was geen succes.
Gelukkig hadden we vanmiddag twee zakken (komkommer)chips ingeslagen en die zijn nu ondertussen op.
We trekken veel met de twee andere gezinnen op.
We zijn elke avond nog samen uit eten geweest. Bestellen dan allerlei gerechtjes voor op onze tafel en kunnen zo als groep veel uitproberen.
Alles bij elkaar zijn we met 7 volwassenen en 7 kinderen. Dus je begrijpt dat het dan al snel een gezellige bende is als die allemaal met stokjes gaan eten.
XinYi doet het verder prima.
Slaapt als een roosje, en is vrolijk en rustig aanwezig.
Houd Peter en mij al goed in de gaten.
En probeert ons al voorzichtig uit.
Vandaag ook weer een paar foto's!
Liefs Peter, Jeanette, Zhi, YuHua en XinYi.
18 Januari 2011 - 17:12
Fam. Roggeband:
Wat is het een heerlijk vrolijk meisje, zo op de fotootjes te zien. Fijn om te lezen dat jullie door alle drukte heen
ook even andere dingen konden ondernemen. Veel liefs.... -
18 Januari 2011 - 18:00
Hanna:
Hey lieve mensen, fijn te lezen dat Peter weer wat is opgeknapt en ik hoop maar terwijl ik dit schrijf, dat jullie nu allemaal van een welverdiende nachtrust aan het genieten zijn !
Ook wij, zijn echt heel blij met alle leuke foto's en wat heeft XinYi een heerlijk toetje.
Dank , voor het uitgebreid verslag en hopelijk dat Zhi zich wat beter voelt ?
Alle goeds + liefs van Kees en mij. -
18 Januari 2011 - 18:24
Patricia:
Fijn om te lezen dat het goed gaat met jullie en dat Peter weer wat is opgeknapt. Wat is het een dotje die kleine XinYi! Ze heeft inderdaad een vrolijke en rustige uitstraling. Zou het zo blijven? Nou, geniet maar van alles.
Jean-Paul, Patricia, Bibi en Mika
18 Januari 2011 - 19:30
Pa En Riet:
Wat een mooie foto's van jullie meisjes. Gelukkig dat Peter aan het opknappen is. Kunnen jullie nog genieten van China. Groeten en veel liefs Pa en Riet. -
18 Januari 2011 - 19:46
Marlou,Igor En MaJin:
Wat een mooi moppie is ook jullie derde meid. En leuk dat Yuhua en Zhi zich goed weten te vermaken met Li Yan en Rosalie. Het lijkt mij een gezellige boel daar in het verre China en fijn dat het ook alweer wat beter gaat met Peter.
Groetjes Marlou, Igor en MaJin -
18 Januari 2011 - 20:20
Marcel Monique Naomi:
Wat leuk jullie verhalen te lezen, wat lijkt het al weer lang geleden.
Mooie meid hoor xinyi geniet met zijn allen daar lieve groetjes van ons -
18 Januari 2011 - 20:25
PetraWimYulinLiyan:
Wat een droppie, die XinYi! Heel lief!
Tip voor een souvenir voor XinYi (en wellicht ook voor paardenmeisjes Zhi en YuHua): een replica van het Wuwei-paard (belangrijke archeologische vondst uit de provincie Gansu). Misschien al gespot op het vliegveld en in het hotel :-) ?
Fijne dagen verder! -
18 Januari 2011 - 21:14
Wilma:
Wat een mooi meisje!!! Zo'n lief grappig knap gezichtje ! Wat zijn haar haren toch gegroeid. Jullie hebben (tot nu toe)echt met haar gebofd.
Fijn dat alles zo goed gaat ; zelfs met Peter gaat het beter!
Zag ik nou op de achtergrond van de foto's smog of lijkt dat maar zo, omdat je vertelde dat Lanzhou een hele vieze stad is? Volgens mij hebben de meiden het ook allemaal wel naar hun zin.
Kan me trouwens voorstellen dat het kantonees eten tegenviel ; er is nl een gezegde dat ze in Guandong = Kanton alles eten met 4 poten behalve een stoel !!!!!! ; dus wie weet wat je allemaal hebt gegeten !!!! haha
Veel liefs van ons en we kijken uit naar het volgende verslag.
groeten Luc - Wilma -Yanne-Li - Cheng -
18 Januari 2011 - 22:29
(O)PA EN (0)MA:
Lieve kinders wat een schat van een meisje hebben jullie gekregen,(wij zijn er ook heel trots op).Oma heeft ze ook gezien en vindt ze ook heel mooi.Fijn dat Peter een beetje is opgeknapt en dat jullie een leuk uitstapje hebben gehad.De meiden vonden het zeker ook wel leuk,maar die vermaken zich wel zagen we op de foto lekker d.esse. allemaal rose gezellig hoor geniet ervan.leuke foto's van Xinyi ze geniet van haar banaantje bedankt hoor zo kunnen wij ook meegenieten liefs Pa en Ma. -
19 Januari 2011 - 17:19
Jean-Paul:
Fijn om te lezen dat alles goed gaat daar. Gefeliciteerd met weer zo'n mooi dochtertje erbij. Berichtje voor Peter: Bedankt voor de tip. Opdracht bij jullie vrienden/kennissen uit Stavenisse is binnen. (inclusief zak appels en peren)
Geniet nog maar lekker daar met z'n allen. Thuis moet je weer aan de bak. Groetjes, JP